Bebekler İçin Diş Ağrısını Hafifletici Kür

Konusu 'Sağlık Rehberi' forumundadır ve Adile tarafından 3 Şubat 2024 başlatılmıştır.

  1. Adile

    Adile Admin

    Bebeklerde diş ağrısına bitkisel çözüm

    Bebeğinizin diş hassasiyetine fayda sağlayan ve tamamen doğal olan bu kürü denemenizde fayda var. Çünkü bebeklerin diş çıkarma döneminde kullanılan jellerde anestezik maddeler (benzokain veya lidokain gibi ) içerdiğinden yan etki yapabilmektedir. Bu sebeple doğal ve problemi çözücü etki barındıran bu kür bebeğinizi rahatlattığı gibi verdiği huzursuzluk ortadan kalkacaktır.

    Gerekli Malzemeler:

    20 Tane Karanfil

    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

    1 Tatlı Kaşığı Karanfil Yağı ( İsteğe Bağlı )



    Hazırlanması ve uygulanması:

    Aktardan temin edilen karanfiller havan içine alınarak iyice dövünüz. Toz haline gelen karanfiller cam bir kase içine alınız ve üzerine zeytinyağı ekleyiniz. Karanfil ve zeytinyağını tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırınız. Karışımı koyu renkli cam bir şişe içine alınız. 24 saat oda sıcaklığında bekletiniz. Süre sonunda buzdolabında muhafaza ediniz. Soğuk olarak kullanınız. İhtiyaç dahilinde karışımdan bir miktar alarak, temiz parmak veya tülbent yardımı ile diş ve damak bölgesine 2-3 dakika kadar masaj yapınız.



    NOT: Bebeklerin en ağrılı dönemlerinden bir tanesi de bilindiği üzere diş çıkarma dönemidir. Bu dönemde diş ağrıları bebeği aşırı huzursuz yapmaktadır. Bebeğinizi rahatlatacak bu kürü günde 3-4 kere bebeğinize uygulayabilirsiniz. Özellikle de rahat bir uyku uyuması için geceleri de uygulamayı unutmayınız.

    Doğal anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olan karanfili, siz de bebeğinizin diş çıkarma döneminde ağrılarının azalması için kullanabilirsiniz.

    Karanfil yağı, doğal ağrı kesici özelliğe sahiptir. Ancak asla zeytinyağı ile karıştırmadan 1 damla da olsa kullanmayınız.

    Kür içerisinde karanfil yağı kullanımı da söz konusudur. Karanfil yağı kullanımı ile kür, 3-4 katı daha fazla etki yapacaktır. Ancak bazı bebeklerde yan etkiler yaratabilir ve ağır gelebilir. Bebeğiniz 8-9 aylık ise karanfil yağı kullanımı miktarı, 1 tatlı kaşığı olmalıdır. Bebeğiniz daha küçükse 1 çay kaşığı veya 4-5 damla şeklinde kullanabilirsiniz.

    Evde zeytinyağı yok ise, karanfilleri yine havanda dövüp su ile macun kıvamına getirip diş ve damak bölgesine uygulanarak ağrı hafifletilebilir.

    Yutulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak kullanırken, her şeyin fazlası zarar ilkesinden yola çıkarak, aşırı kullanımdan kaçınılmalıdır.

    Bebeğinizin diş hassasiyetine fayda sağlayan ve tamamen doğal olan bu kürü denemenizde fayda var. Çünkü bebeklerin diş çıkarma döneminde kullanılan jellerde anestezik maddeler (benzokain veya lidokain gibi ) içerdiğinden yan etki yapabilmektedir. Bu sebeple doğal ve problemi çözücü etki barındıran bu kür bebeğinizi rahatlattığı gibi verdiği huzursuzluk ortadan kalkacaktır. Böylece hem bebeğiniz hem de siz, sorunsuz bir diş çıkarma dönemini atlatmış olacaksınız. Her bebek kendine özeldir. Bu sebeple bebeklerin diş çıkarma dönemleri de farklılık göstermektedir. Bu kürü, bebeğinizin diş çıkarma dönemi ne zaman başladıysa o zamandan itibaren kullanabilirsiniz.